Barion Pixel
Üdvözöljük a Capribelt webshopjában! +36 24 / 418 374
0

  Cikk megnevezése / Megjegyzés Mennyiség
  (HU)
  Mennyiség
  (RO)
  Készlet
  (HU)
  Készlet
  (RO)
  Megys. Nettó ár
  (HUF)

  Leírás

  Rugós tengelybiztosító

  Rugós tengelybiztosítók

  Rugós tengelybiztosító felhasználása a sasszegéhez hasonló, oldható kötések biztonságossá tételét segítik elő.

  2 fajtát lehet megkülönböztetni, a gyűrű alakú rugós tengelybiztosítót és a rugós tengelybiztosító szeget, ami lehet szimpla vagy dupla kivitelű.

  Rugós tengelybiztosító szeg (R formájú)

  A szeg alakja miatt nincs hajlításra szükség, mint a hagyományos sasszegeknél. A tengelybiztosító szeg kiváló minőségű rugalmas acélból készül. Nevét a profiljának is köszönheti, R betűre hasonlít, ezért R szegnek is nevezik. Ez a forma teszi lehetővé, hogy a rugós tengelybiztosító további hajlítgatás nélkül a helyén maradjon, és ne essen ki. Ez a fajta osztott biztosító szeg is főleg az olyan oldható kapcsolatoknál fordul elő, ahol sokszor kell újra összekapcsolni és szétválasztani a kapcsolatot, mint például pótkocsik és traktorok között. A tengelybiztosító szeg két változatban kapható. A szimpla tengelybiztosító szeg áll egy szemből, zár csapból és egy félkör alakú csatlakozóból. A dupla változatúnál dupla szem található a végén. Ez általában nagyobb erőt biztosít. A tengelybiztosító átmérője 1,4 és 8 mm között van.

  Anyaguk: horganyzott acél.

  Rugós tengelybiztosító gyűrű

  A rugós tengelybiztosító gyűrű funkciója nagyban eltér a rugós tengelybiztosító szegétől. A rugós tengelybiztosító gyűrű sokkal erőteljesebb kötést ad, mint a hagyományos szerkezet. Egy egyenes részből, aminek anyaga rugalmas acél, és egy e köré ágyazott körből áll. Amint a tervezés elvéből következik rugós tengelybiztosító gyűrű csak tengelycsonk végén használható fel, és nem lehet tengely toldásra használni. A rugós tengelybiztosító gyűrűket olyan oldható kapcsolatoknál fordul elő, ahol sokszor kell újra összekapcsolni és szétválasztani a kapcsolatot, mert ez az ideális megoldás a tekintetben, hogy a könnyen beilleszthető és erősen zár. A rugós tengelybiztosító gyűrűk DIN 11023 szabvány szerint készülnek, horganyzott acél változatban. 4,5-11 mm közötti méretben rendelhető.

  Rúgós tengelybiztosító csövekhez

  Ezek a rúgós tengelybiztosítók hasonlítanak a rugós tengelybiztosító gyűrűkhöz . Az egyetlen különbség az, hogy a zár huzal nem kör alakú, hanem egy kettős félkör. Ezen forma biztosítja és teszi lehetővé, hogy alkalmazni lehessen olyan hosszú csőveknél (például állványoknál), amelyet át kell szerelni. Ezek a rúgós tengelybiztosítók DIN 11023 szabvány szerint készülnek. Átmérőjük 6-11 mm. A Rúgós tengelybiztosító csövekhez horganyzott változatban készül. Időjárás állóság és hőállóság jellemzi.  https://capribelt.hu/media/uploads/ankerflexco-1623077679.png https://capribelt.hu/media/uploads/stomil-1623079224.png https://capribelt.hu/media/uploads/excelbelt-1623079244.png https://capribelt.hu/media/uploads/optibelt-1623079254.png https://capribelt.hu/media/uploads/temac-1623079265.png https://capribelt.hu/media/uploads/rubena-1623079278.png https://capribelt.hu/media/uploads/silicone-1623079291.png https://capribelt.hu/media/uploads/contitech-1623079303.png https://capribelt.hu/media/uploads/valmont-1623079317.png
  Termékek sikeresen kosárba helyezve!